intersquare

Voor hosting van onze zakelijke klanten hebben wij gekozen voor het datacenter Intersquare.

 

Het Intersquare datacentrum is een jong en modern lokaal datacentrum, gelegen in Venlo (Noord-Limburg). Sinds September 2007 is Intersquare operationeel en het heeft op het moment een capaciteit van 22 racks, met voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst.


Intersquare onderscheidt zich van de concurrentie voornamelijk door de lokatie, maar tevens door de doorzichtige prijsstelling en natuurlijk de kwalitatief goede voorzieningen en verbindingen. Intersquare kan in Venlo vrijwel dezelfde diensten leveren als de bekende datacentra in de randstad, maar dan dichtbij de klant dus met meer gemak en zonder hoge reiskosten. Daarnaast biedt Intersquare vele hands-on diensten die slechts weinig partijen kunnen leveren, zoals active hardware repair and replacement, kosteloze incidentele reboots, het verwisselen van backup media, installatie en onderhoud van besturingssystemen en nog veel meer.

Zoals aangegeven speelt de lokatie van Intersquare een belangrijke rol. Veel bedrijven en instanties, maar ook particulieren, hebben nu nog hun servers geplaatst in datacentra in de Randstad. Veelal is dit omdat tot enkele jaren geleden dit de enige lokatie in Nederland was waar men colocatie kon afnemen. Die tijden zijn veranderd en snelle fiberverbindingen maken datacentra op andere plaatsen in Nederland mogelijk. Intersquare speelt in op de trend van regionale datacentra met de opening van een eigen en onafhankelijk datacentrum in Venlo. De grootste voordelen hiervan zijn gemak en kostenbesparing. Niet langer is het voor een firma uit Zuid-Oost Nederland nodig om een dure ICT specialist urenlang in de auto te zetten, om na een hoop files in het datacentrum in de randstad aan een server te werken, als uw colocatie ook bij wijze van spreken bij u thuis om de hoek kan worden geplaatst. Reken maar uit hoe frequent u onderhoud in het datacentrum verwacht en hoeveel betaalde reistijd hierbij verloren gaat, en tel daar nog even de brandstof bij op; Uw besparing is evident! Om nog maar te zwijgen van onze toch al scherpe prijsstelling welke vaak lager ligt dan de huidige prijzen in de randstad, en van andere regionale datacentra wat dat betreft.

Intersquare biedt u alles wat u van een modern datacentrum kunt verwachten: gecontroleerde toegang, verhoogde datavloer van 40 centimeter, moderne down-flow airconditioning apparatuur, cold/warm corridor koelingsprincipe, live CCTV met opnames, continue environment monitoring, schaalbare true online noodstroom, meting van stroomverbruik per (los afgehuurd gedeelte van een) rack, kwalitatieve Rittal racks, etc. Verder is ons datacentrum geheel conform de 'Code of conduct for data centres energy efficiency' opgesteld door de Europese Unie, met andere woorden: wij werken volop aan efficiƫnt energieverbruik zonder op kwaliteit in te leveren.

Klik hier voor meer informatie over het Intersquare datacenter.